Ansar Analitika

Proizvođač SCION Instruments nastao je na povijesti Chrompack i Varian GC i GC-MS instrumenata a danas je dio Techcomp grupe od 2014. godine.

SCION sam dizajnira, razvija i prodaje GC, GC-MS te Compass CDS (podatkovni sustav za kromatografiju) linije proizvoda.

Tvrtka se ponosi svojom proizvodnjom baziranom uglavnom u Europi u Goes-u, Nizozemskoj te sjedištem u Livingstonu, u Škotskoj. Scion Instruments podržava globalnu infrastrukturu za potporu prodaji diljem svijeta. Osim pružanja podrške kupcima Scion instrumenata, dostupna je i usluga i podrška korisnicima naslijeđenih Varian i Bruker GC i GCMS sustava.

Ansar-analitika ovlašteni je distributer SCION-a u Srbiji, Sloveniji, BiH, Crnoj Gori te Kosovu. Obratite nam se s povjerenjem glede prodaje ili podrške oko servisa i dijelova za Vaše SCION i Varian GC i GCMS kromatografe.

PROIZVODI:

 

SCION GC

Model 436-GC

Savršen GC za mnoge aplikacije koji štedi prostor bez kompromisa što se tiče funkcionalnosti i performansi. Ima mogućnost smještaja do 2 injektora , jedan GC detektor plus maseni spektrometar, što čini SCION 436 uređajem koji odgovara potrebama analitičara uz pristupačnu cijenu. Sadrži ekran osjetljiv na dodir od 9 inča koji omogućuje izravan pristup svim funkcijama GC-a i osnovnom podešavanju.

Najvažnije specifikacije 436 GC sustava su:

Vrlo kompaktno kućište koje zauzima malo lab. prostora

Brza zagrijavanje peći (170°C/minuti)

Fleksibilna 2-kanalna arhitektura

Dva injektora, jedan GC detektor + MS

Elektronička kontrola protoka (EFC), 3 kanala rezolucije 0,001psi

Veliki zaslon u punoj boji, podržano više jezika

Potpune mogućnosti automatizacije putem CompassCDS softvera i auto samplera CP 8410, CP 8400 ili Combi Pal
 

Model 456-GC
 

Kada vaši zahtjevi rastu što se tiče više funkcionalnosti ili želite prostora za nadogradnju, model SCION 456-GC jednostavno zadovoljava vaše potrebe.

Podržava tri injektora i četiri detektora (uključujući maseni spektrometar) sa kontrolom svih komponenti sustava. Niti jedan drugi GC sustav ne pruža tu razinu fleksibilnosti. Scion 456 GC je platforma za više od 50 različitih konfiguriranih analizatora za naftnu i petrokemijsku industriju. Osoblje visoko iskusnih stručnjaka u plinskoj kromatografiji može vam pomoći da se dizajnira i izradi poseban analizator kako bi zadovoljio sve Vaše potrebe. Savršen GC za mnoge aplikacije koji štedi prostor bez kompromisa u funkcionalnosti i performansama. Ima kapacitet za tri injektora , tri GC detektora plus maseni spektrometar, što čini SCION 456 savršenim za Vaše potrebe i analize. Ekran osjetljiv na dodir veličine 9 inča omogućuje izravan pristup svim funkcijama GC-a i osnovnom podešavanju.

 

SCION analizatori:

Scion analizatori bazirani na plinskim kromatografima su dizajnirani za rad 24/7, kako bi pratili procese 24 sata dnevno. Osim vrlo fleksibilnih osnovnih konfiguracija, dostupni su u visoko specijaliziranim konfiguracijama analizatora.

Ti analizatori su u skladu sa ASTM, EN, ISO, IP i GPA standardima i metodologijama. Nadalje, SCION može konfigurirati prilagođene instrumente koji pružaju savršeno rješenje za vaš određeni analitički, plinski kromatografski problem.

Javite nam se s povjerenjem glede prijedloga ond. konfiguriranja GC ili GCMS sustava prema Vašim zahtjevima.

Neke od gotovih, predefiniranih konfiguracija su:

Simulirana destilacija (SIMDIST)

Detaljna analiza ugljikovodika (DHA)

Analiza rafinerijskih plinova (RGA)

Analiza oksigenata

Analizatori prirodnog plina (NGA)

Analiza plina transformatorskog ulja (TOGA)

Analize benzena i toluena u benzinu

Nečistoće u tragovima u plinovima

Analize biodizela

Analize sumpora u plinu

Analize stalnih i stakleničkih plinova
 

SCION SQ GC-MS

SCION (Single Quad -SQ) GC-MS je dizajniran za današnje analitičke laboratorije koji imaju najviše zahtjeve.

Inovativne značajke dizajna kao što su ionski put bez leća, grijana ionska optika i detektor proširenog dinamičkog raspona (EDR) omogućuju SCION SQ-u da isporučuje pouzdane kvantitativne rezultate te identifikaciju komponenti, čak i u složenim matricama. Kako ioni prolaze kroz maseni spektrometar, znatan dio se gubi svaki put kad naiđu na leće.

Zbog svog jedinstvenog dizajna SCION SQ nema leće, čime se povećava osjetljivost instrumenta radi manjeg gubitka ioniziranih specija. Još jedna velika prednost sustava bez leća  je što je izvor jedini dio za čišćenje, tako da možete provesti više vremena analizirajući uzorke uz manje održavanje vašeg instrumenta.

SQ je integriran sa SCION 436 ili 456 GC kao jedini ili kao dodatni detektor.

 

AUTOSAMPLERI:

Bez obzira na vrstu ili broj uzoraka , SCION GC i GC-MS-ovi imaju automatizirano rješenje koje će zadovoljiti vaše zahtjeve.

Dostupne su dvije opcije samplera za SCION kromatografe: 8400 i 8410. Svaka se može prilagoditi posebnim potrebama uzorkovanja i radnim opterećenjima. Uređaji za uzorkovanje trećih proizvođača kao što su TELEDYNE/TEKMAR Versa za Headspace uzorkovanje i CTC PALxt sustavi, također se lako integriraju softverski i hardverski sa GC/GCMS kromatografima.

Osnovne karakteristike automsaplera:

8400 AutoSampler; kapacitet 100 uzoraka od 1,5-2 mL

8410 Autoinjektor; pristupačne cijene, injektiranje iz bočica od od 2, 5 i 10 ml

SPME opcija za CP-8400 ili CP-8410

Injektiranje u dva odvojena injektora sa samo jednim autosamplerom

KOLONE I POTROŠNI MATERIJAL:

SCION instruments nudi kolone i potrošni materijal (septe, viali, filteri, lineri, itd) za sve vrste aplikacija, bilo kapilarne ili punjene kolone i pribor. Javite nam se s povjerenjem i provjerite SCION ponudu i cijene.

 

KAPILARNE KOLONE:

SCION nudi sveobuhvatan raspon kapilarnih GC/GCMS kolona. Kolone su proizvedene od najkvalitetnijih materijala sa provjerenim specifikacijama kako bi se osigurala ponovljivost analize te niska razina “curenja” stacionarne faze, za izvanredne kromatografske rezultate.

SCION nudi više od dvadeset različitih vrsta stacionarnih faza u različitim dimenzijama. Standardni polariteti kao što su 1, 5, 35, 624 i WAX dostupni su i u SCION-MS asortimanu, kao i 1, 5 i 1701 u SCION-GC asortimanu.

SCION-PLOT kolone - najbolji su izbor za GC analize plinova

Raspon  PLOT kolon u ponudi SCION-a jamči Vam da ćete pronaći pravu kolonu za vašu primjenu.

SCION- PLOT kolone proizvode se od najkvalitetnijih stirena/divinilbenzen osnovnih materijala kako bi se osiguralo da pruže vrhunsku mehaničku i temperaturnu stabilnost – omogućujući bržu kromatografiju.

Raspon SCION-PLOT uključuje bond q, PLOT Q, PLOT Q-HT i Al2O3 faze.

Pakirane kolone: SCION nudi širok izbor pakiranih kolona kao što su:

– 5A i 13X Molsieve

- Hayesep DB, D, N, Q, P, R & T

– Inertni čelik s različitim materijalima za pakiranje kao što su Porapak i OV-101

Dostupne su i potpuno konfigurabilne kolone za Vaše posebne potrebe.

Više o ponudi SCION kolona provjerite na:

https://scioninstruments.com/solutions/columns/

SCION tekućinski kromatografi LC-6000 serije:

HPLC serije Scion 6000 ima robustan dizajn te maksimizira vrijeme neprekidnog rada

i produktivnosti, a istovremeno smanjuje troškove. Serija SCION 6000 nudi niz mogućnosti automatizacije za optimizaciju tijeka HPLC analitike.

Ključne značajke sustava LC-6000:

Vrhunska učinkovitost gradijenta i izvrsna preciznost protoka

Scion 6100 Quaternary pumpa ima potpuno novo dizajniran dio za gradijetno eluiranje pri niskom pritisku pod nazivom “High Frequent Mode (HFM)”, koji koristi dvostruku funkciju prebacivanja proporcija ventila. HFM sa sustavom za kontrolu povratnih informacija u stvarnom vremenu velike brzine uvelike potiskuje pulsiranje tekućine čime se dobija vrhunska ponovljivost profila kod gradijentnog eluiranja kao i vremena zadržavanja (Rt).

Izvrsna preciznost volumena injektiranja i iznimno niski “carry-over”

Nova, visokoprecizna pogonska jedinica injektora daje izvrsnu preciznost volumena injektiranja autosamplera. Mrtvi volumen u SCION 6210 autosampleru je sveden na najmanju moguću mjeru. Zajedno s metodom pumpanja koja ispire vanjsku stijenku igle za injektiranje, to je rezultira preciznim injektiranjem sa iznimno niskim “carry over” vrijednostima.

Naravno, novi LC-6000 ima mogućnost termostatiranja uzoraka u autosampleru,  u rasponu od sobne temperature -21°C do sobne temperature +25°C, kako bi se spriječila kristalizacija analita u vialima, čime se osigurava integritet injektiranja uzorka.

SCION 6310/6320 pećnica za kolone ima vrlo precizno hlađenje/termostatiranje kolona na bazi Peltier hlađenja/grijanja, što osigurava vrlo simetrične pikove analita nakon separacije na koloni.

U pećniciuse mogu smjestiti do tri kolone istovremeno koje imaju RFID identifikaciju, veličine do 300 mm i predkolonama.

Izvrsna učinkovitost detektora

HPLC serije 6000 isporučuje se s trenutno sa dva detektora, klasični UV i DAD, koji su dizajnirani za stabilnost, preciznost i osjetljivost.