Ansar Analitika

OPSIS LiquidLINE, dio OPSIS AB, je Švedska tvrtka koja razvija i proizvodi uređaje za klasičnu kemijsku analitiku, koji se često koriste u laboratorijima u prehrambenoj industriji i laboratorijima za analize okoliša. OPSIS AB je, nakon više od 30 godine proizvodnje analitičke opreme za analize plinova, poduzeo još jedan korak u implementaciji moderne tehnologije u klasičnu (‘’wet’’) kemiju . Cilj Opsis LiquidLine je pružiti klijentima napredne, pouzdane i cjenovno prihvatljive uređaje. Sva istraživanja i proizvodnja svih dijelova i uređaja se odvija njihovoj tvornici u Švedskoj , u akreditiranom laboratoriju prema ISO 17025 normi. Osim navedene norme, Opsis LiquidLine je certificiran prema ISO 9001 normi od 1996. godine te ISO 14001 normi od 2000. godine.

Ansar-analitika d.o.o. kao ekskluzivni zastupnik Opsis LiquidLine za Republiku Hrvatsku i Sloveniju nudi prodajnu i postprodajnu podršku, kao i servis za uređaje tvrtke Opsis LiquidLine.


SoxROC ekstrakcijska jedinica


 SoxROC ekstrakcijska jedinica je automatizirani instrument za ekstrakciju masti iz uzorka prema službenim metodama. Metoda ekstrakcije se temelji na Randall i Twisselmann tehnikama, čime koristeći zagrijano otapalo i zatvoreni sustav, ubrzavamo vrijeme ekstrakcije u usporedbi s ručnom Soxhlet metodom. Trajanje ekstrakcije klasičnom Soxhlet metodom traje i do 8 sati dok analiza SoxROC instrumentom traje 1 sat što je velika prednost ovog instrumenta.

SoxROC je dizajniran da bude fleksibilan, pa nudi mogućnost ekstrakcije ne samo masti, već i drugih komponenata, kao pripremu za analizu na HPLC, GC i drugim kromatografskim sustavima.


KjelROC Digestor


KjelROC Digestor ima robustan dizajn te nudi neke inovacije u tehnologiju tradicionalne digestije koristeći pouzdane i pažljivo odabrane materijale za izradu, a koji smanjuju troškove održavanja instrumenta. Koristeći KjelROC blok za digestiju istovremeno možete analizirati 10 ili 20 uzoraka.

Svi KjelROC digestori nude automatske programe za različite uzorke, kao i mogućnost programiranja željene temperature, vremena i imaju alarmne funkcije.

Osim klasičnog digestora, Opsis nudi i KjelROC digestor s automatskim ili ručnim dizanjem u tri koraka, čime se olakšava rad operatera i kivete se automatski hlade nakon digestije.


KjelROC Scrubber


Zaštita okoliša je jako bitna te Vam preporučamo korištenje KjelROC Scrubber-a prilikom digestije uzorka.

KjelROC Scrubber su izgrađeni od materijala koji su otporni na rad s korozivnim parama i visokom temperaturom. Hladnjak i posude za prihvat para su izrađeni od borosilikatnog stakla te cijevi za povezivanje su izrađene od izdržljivog polimernog materijala.


KjelROC Destilacijska jedinica


OPSIS/Liquidline jedinica za destilaciju KjelROC nudi potpunu kontrolu postupka destilacije uz niske troškove.

Ovo je instrument za klasičnu Kjeldahl analizu, s potpunim automatskim dodavanjem lužine, vode i pare.


KjelROC Analizator


KjelROC postoji i u verziji automatskog Kjeldahl analizatora a nudi neka inovativna, precizna i ekonomična rješenja za destilaciju, titraciju i određivanje proteina prema Kjeldahl metodi.

KjelROC Analizator omogućava parnu destilaciju prema službenim metodama, a jedinstvena tehnologija  “OPSIS LiquidLINE Predictive Titration”, koja je patentirana, nudi nekoliko prednosti u laboratoriju, od kojih je najznačajnija vrlo niska standardna devijacija (RSD) < 0.75% odn. greška u mjerenju.


HydROC jedinica za hidrolizu i FiberROC


OPSIS LiquidLINE nudi i pouzdano rješenje za kiselinsku hidrolizu, što određivanje ukupnih masti čini učinkovitijim i sigurnijim. Postupak klasične hidrolize je prilično “opasan”, ali se ovim uređajem može sigurno izvesti paralelno na šest uzoraka istovremeno.

Koristeći HydROC filtere možete dodatno uštedjeti jer se isti filter može koristiti više puta, što ga čini isplativijim od bilo kojeg drugog rješenja na tržištu.

Također, HdyROC se može koristiti i za određivanje sirovih vlakana, pomoću posebnih filter vrećica, čime jednim uređajem dobivate fleksibilnost u radu.

 


Za cijelu Opsis LiquidLINE ponudu posjetite:

https://www.liquidline.se/