Ansar Analitika

Proizvođač NanoTemper posvećen je razvoju novih tehnologija za biofizičku karakterizaciju i kvalitetu proteina i drugih biomolekula te želi omogućiti svima koji se bave znanošću da uvijek pomiču svoje granice istraživanja.

NanoTemper je osnovan 2008. godine na Sveučilištu u Münchenu. U to vrijeme djelovanje fenomena termoforeze nije bilo poznato unutar znanstvene zajednice, ali osnivači NanoTempera odlučili su razviti instrumente na temelju svojih spoznaja o termoforezi. Shvativši nedostatke tadašnjih tehnika istraživanja proteina, došli su do metode zvane “MicroScale Thermophoresis” koja je iznimno osjetljiva i koja istraživače dovodi brže i lakše do razvoja novih lijekova.

NanoTemper danas ima preko 150 zaposlenika i direktno je zastupljen u 13 zemalja svijeta, uključujući Njemačku, Veliku Britaniju, Poljsku, Dansku, Belgiju, Nizozemsku, Španjolsku, Francusku, SAD, Brazil, Rusiju, Kinu i Indiju te u drugim zemljama gdje ima partnere u prodaji i podršci nakon prodaje.

Naša firma je ovlašteni zastupnik NanoTempera u Republici Hrvatskoj stoga Vam nudimo prodajnu i postprodajnu podršku, kao i servis za uređaje tvrtke NanoTemper.

Rješenje za zahtjevne biokemijske analize:

Istraživanje afiniteta

Dianthus je platforma za istraživanje afiniteta, koja ne zahtjeva površinsku imobilizaciju te skupo i dugotrajno održavanje.

 Savršena platforma za izazovne preglede afiniteta te odličan komplementaran ili ortogonalan izbor za provjeru “hits and leads” koje ste identificirali drugim biofizičkim metodama.

Afinitet vezanja

Monolith je uređaj koji mjeri najširi raspon afiniteta vezanja u otopini, koristeći vrlo malu količinu uzorka.

Ako imate poteškoća s proučavanjem izazovnih interakcija koje uključuju membranske proteine, PROTAC-e, intrinzično smotane proteine (IDP) ili terapeutike temeljene na RNA, Monolith će Vam pomoći da ih okarakterizirate.

Prednosti Monolith uređaja:

-   Sa širokim rasponom osjetljivosti, Monolith mjeri Kd koji varira od pM do mM, pa možete proučavati afinitete vezanja različitih molekula

-   Brzi rezultati u samo 10 minuta

-   Možete raditi s bilo kojom vrstom uzorka: npr. proteinima (membranski proteini, IDPs, receptori, enzimi, antitijela i nanotijela), peptidima, malim molekulama, fragmentima, PROTAC, ionima, nanočesticama i ugljikohidratima), nukleinskim kiselinama, cijelim stanicama, virusnim česticama te praznim kapsidama.

-   Koristi vrlo malo uzorka – 3 µL do 4 µL

-   Minimalna priprema uzorka – analizirajte uzorke u bilo kojem puferu ili biotekućini, u nativnim uvjetima, bez koraka pročišćavanja ili imobilizacije

-   Jednostavna optimizacija testova

“Kako se interakcije karakteriziraju bez imobilizacije, u otopini, Monolith je uspješan tamo gdje SPR (surface plasmon resonance) nije zbog ograničenja površinskog pristupa kod SPR-a.”

 -Dr. Stephan Uebel, Max-Planck-Institut za biokemiju, Njemačka

Stabilnost proteina

Prometheus je novi zlatni standard za zahtjevne karakterizacije stabilnosti proteina.

Prometheus koristi 4 tehnologije, DLS, nanoDSF, SLS i refleksiju pozadinskog svjetla, koje daju informacije o toplinskoj denaturaciji (Tm), veličini čestica, agregaciji i dr. Sve navedene tehnike mogu se koristiti za različite primjene, ali imaju jednu zajedničku značajku – sve su label-free.

Kvaliteta proteina

Tycho služi za brzu provjeru kvalitete Vaših proteina.

Tycho daje korisne informacije o prisutnosti, čistoći, koncentraciji i sličnosti – u jednoj analizi. Iz dobivenih podataka možete zaključiti je li Vaš protein strukturno funkcionalan i pravilno savijen.

 

“Svaki protein prvo analiziram u Tycho-u. Podaci koje dobijemo su vrlo ponovljivi. Samo pomiješamo naše uzorke, stavimo ih u kapilare i kapilare u uređaj te za 3 minute imamo rezultate. To je krucijalna oprema koju bih preporučio svima koji rade na proteinima jer Tycho nema nedostataka.”

- Dr. Stefan Gajewski, Scientist I, Nurix Inc., California

 

Za cijelu NanoTemper ponudu posjetite:

 NanoTemper - Tools for Challenging Biophysical Characterizations (nanotempertech.com)