Prehrambena industrija, agri sektor i istraživački laboratoriji u tim sektorima

U ponudi imamo tehnologije i proizvođače koji su prepoznati kao nositelji inovacija i novih tehologija u kontroli kvalitete i razvoju novih uređaja za prehrambenu industriju i agrokemijske laboratorije.

Neke od tehnologija koje nudimo su:

  • NIR/NIT analizatori – ova tehnologija je već desetljećima prepoznata kao brza, pouzdana i relativno jeftina metoda praćenja većeg broja parametara u industriji i razvojnim/istraživačkim laboratorijima.

- Nudimo laboratorijske i procesne analizatore bazirane na NIR/NIT tehnologiji, sa velikim brojem gotovih preciznih kalibracija bilo od proizvođača ili od provjerenog dobavljača Aunir, za parametre kao što su sadržaj proteina, vlage, masti, suhe tvari, pH, kiselosti za velik broj različitih proizvoda. 

  • Kjeldahl i Soxhlet sustavi - sustavi za klasične kemijske analize parametara kao što su proteini i masti referetnim metodama po Kjeldahl-u, Soxhlet ekstrakcijom i hidrolizom masti. 
  • Reološki i brzi NIT analizatori žitarica, tijesta i brašna – nudimo čitavu seriju uređaja i tehnologija za kompletnu reološku analitiku brašna, tijesta ili žitarica, analizatore oštećenog škroba, analizatore broja padanja (FN) kao i brze NIT analizatore za mjerenje vlage, proteina i drugih parametara u žitaricama, uljaricama i sličnim kulturama.
  •  Prateća oprema za laboratorije u mlinsko pekarskog industriji – uz same analitičke uređaje, nudimo širok izbor manjih uređaja za pripremu uzoraka kao što su mlinovi, homogenizatori, peći za žarenje, uređaji za mjerenje specifične težine sjemena, sita za granulometriju, uređaji za određivanje primjesa, za određivanje vlage, i sl.
  • CFA (Continuous Flow Analyzer) i Discrete analizatori - uređaji za kemijske analize velikog broja raznih parametara u hrani, vinima, sokovima i drugim pićima, zatim određivanje kemijskih parametara u tlu, sedimentima, vodama (pitke, otpadne, površinske).
  • Stolni NMR analizatori – NMR (nuklearna magnetska rezonanca) je tehnologija koja je prisutna već desetljećima, a koristi se za brzo i pouzdano određivanje sadržaja masti i vlage u uljaricama i prehrambenim proizvodima (čipsevima, grickalicama, i sl.) te za određivanje sadržaja čvrste faze masti u uljima (Solid Fat Content –SFC).

Za više detalja o proizvođačima i uređajima koje nudimo pogledajte našu fotogaleriju.